Saturday 16 October 2010

Chestii d-astea, numai la britanici (27) [Things like these, only at the Brits]

Te-ai aştepta ca, oriunde în lume, o prăvălie luxoasă care vinde mult doritele deşertăciuni ce poartă marca Louis Vuitton (LV), să se afle într-un complex comercial la fel de luxos.

Uite că la Edinburgh nu este aşa. Singurul magazin LV se află deasupra staţiei de autobuz din St Andrew Square. Un loc frecventat de sărăntoci, obişnuiţi cu statul la coadă (queuing).

Unde, când sunt zile de Sales sau Clearances, precum am apucat şi eu, poţi cumpăra tricouri care făceau anterior peste £ 25 cu £ 5 bucata, adică cât ar face o capsă dintr-o poşetă LV.

Cu greu ne-am închipui-o pe posesoarea unei astfel de genţi stând la rând să se urce în autobuz, cu care să călătorească fie şi pe mică distanţă, până la Glasgow sau Stirling, să zicem.

Ori poate n-ar trebui să fie nimic ciudat, câtă vreme astfel de accesorii LV sunt produse în România (la Cisnădie şi Avrig, judeţul Sibiu), tot de nişte... sărăntoci.

Salariul lor anual (pe luna încaseasză sub 1,000 RON, cu tot cu bonuri de masă) de-abia face cât o singură poşetă LV, care rămâne scumpă şi pentru majoritatea britanicilor.

[Pentru toate episoadele din această serie şi toate postările de pe acest blog mergi la/For all the episodes of this series, and all the posts on this blog go to: Contents/Cuprins]

No comments: